miercuri, 4 martie 2015

Adoptarea proiectului

Solicitam 
PL înregistrat la
Titlu
Stadiu
Camera
Deputaţilor
Senat
Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari
la comisii
Initiator:
18 deputati+senatori, din care:
deputati - PSD:
deputati - PC:
senatori - PSD:

Legislaţia în domeniul asociaţiilor de proprietari, Legea nr. 230/2007 respectiv H.G. nr. 1588/2007 la art. 17 alin 5, Codul Civil şi Codul Fiscal permit încheierea de contracte/convenţii civile pentru angajarea administratorului şi femeii de serviciu. In această situaţie considerăm ilegală şi abuzivă sancţionarea asociaţiilor de proprietari care au încheiat convenţii civile cu persoanele care desfăşoară diferite activităţi pentru asociaţie. Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale si Persoanelor Varstnice nu ţine cont nici de prevederile Legii 230/2007 şi HG 1588/2007 şi nici de dispoziţiile art. 1766 Cod civil şi art. 52 Cod Fiscal, acte normative care permit încheierea de contracte/convenţii civile pentru angajarea de către asociaţii de locatari/proprietari de persoane fizice care fac servicii administrative.
Faţă de cele menţionate, vă rugăm să ne sprijiniti, prin depunerea tuturor diligenţelor necesare pentru aprobarea de urgenta a proiectului Pl-x 633 2013 Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr 230 2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari ce va duce la clarificarea problemei legalităţii încheierii de convenţii civile cu personalul necesar asociaţiei (administrator, femeie de serviciu etc.). Mentionam ca acest proiect întruneşte adeziunea tuturor membrilor şi reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari.

Având în vedere situaţia economica şi socială actuală şi creşterile de tarife la energie, gaze, utilităţi, considerăm că măsurile de simplificare şi reducere a costurilor de administrare a imobilelor sunt esenţiale pentru a sprijini categoriile vulnerabile de populaţie să depăşească o perioadă extrem de dificilă.

Atragem atentia ca pt cabinetele Parlamentare este permisa utilizarea Conventiilor!

Va rugam sa sustineti  Pl-x 633 2013 Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr 230 2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari (atasat!) pt a fi posibil si la asociatiile de proprietari!