luni, 23 ianuarie 2017

Solicitam de urgenţă prorogarea termenului pentru plata taxei de 80 lei/tonă pentru depunerea deşeurilor si clarificarea legislaţiei privind taxa pentru deşeuri aplicabilă de la 1 ianuarie 2017

LIGA asociaŢiilor de Proprietari
HABITAt
AsociaŢia RomÂnĂ pentru LocuinŢe
CASA PLUS
PARTENERI PENTRU DEZVOLTARE DURABILA!
Informarea corecta si de calitate a reprezentantilor asociatiilor de proprietari cu privire la drepturile si obligatiile acestora este benefica tuturor partilor implicate! Parteneriatul si implicarea activa a cetatenilor la luarea deciziilor este esentiala pentru un act de administrare intr-o tara membra a Uniunii Europene.
de 25 de ani – reprezentare nationala si internationala a asociatiilor de proprietari din romania!
C002/16.01.2017
Solicitam de urgenţă prorogarea termenului pentru plata taxei de 80 lei/tonă pentru depunerea deşeurilor si clarificarea legislaţiei privind taxa pentru deşeuri aplicabilă de la 1 ianuarie 2017

COMUNICAT

Cerem prorogarea termenului pentru plata taxei de 80 lei/tonă pentru depunerea deşeurilor si clarificarea legislaţiei privind taxa pentru deşeuri aplicabilă de la 1 ianuarie 2017 (şi care începând cu anul următor va ajunge la 120 de lei/tonă).
Situatia nu a fost generata de catre membrii si reprezentantii asociatiilor de proprietari, motiv pentru care solicitam reanalizarea acestei taxe si prorogarea termenului pe o perioadă de un an de zile, deoarece creează dificultăţi în bugetele administraţiilor publice locale, dar afectează totodată şi nivelul taxelor pentru populaţie.
Legislatia nu este clară nici în ceea ce priveşte definirea tipurilor de deşeuri pentru care trebuie plătită această taxă şi nici în ceea ce priveşte definirea persoanelor juridice care au obligaţia de a plăti. Aceste neclarităţi, pot induce ideea, greşită că această taxă se va aplica tuturor tipurilor de deşeuri depozitate.
Fără o serie de clarificări, aplicarea unei taxe de 80 lei/tonă pentru toate deşeurile încredinţate în vederea eliminării finale prin depozitare ar putea ceea următoarele efecte:
-creşterea, pentru populaţie, cu 50% în mediul urban şi dublarea în mediul rural a taxelor/tarifelor pentru serviciul de salubrizare
-depăşirea pragului de suportabilitate al populației privind plata contravalorii serviciului de salubrizare
-încurajarea depozitărilor nelegale în locuri improprii şi implicit periclitarea mediului înconjurător
Având în vedere aspectele enumerate solicitam demersuri instituţionale adecvate, în sensul prorogării termenului de aplicare a prevederilor Legii nr.384/2013 privind sursele de venit ale Fondului pentru Mediu până la clarificarea normei juridice sau abrogarea acesteia.
Ne puteti comunica raspunsurile la: mihai.mereuta@habitaturban.ro (de preferat), sau fax 021.341.30.62, sau Adresa corespondenta: OP 49, CP 21 Sector 2 Bucuresti.
Va dorim succes in activitatea pe care o desfasurati, va multumim pentru colaborare si sprijin si va asiguram de intreaga noastra consideratie.
Mihai Mereuta
Presedinte
LIGA asociaŢiilor de Proprietari
HABITAt
AsociaŢia RomÂnĂ pentru LocuinŢe
CASA PLUS
preŞedinte: MIHAI MEREUŢĂ - 0744.751.416; mihai.mereuta@habitaturban.ro;
director executiv: tatiana ecaterina musteaŢĂ – 0726.373.000; tatiana.musteata@habitaturban.ro;
director resurse umane: daniela FLORINA huŢan - 0743.627.705; dana.hutan@habitaturban.ro;
consultant servicii publice: radu corneliu dumitrescu – conctranspresp@yahoo.com;
consultant SECTOR 1: FLORENTIN DOGARU - 0723.703.539, norudogaru@yahoo.com, sector 1
Consultant sector 2: gabriela bratu - bratugabriela61@yahoo.com
consultant SECTOR 3: Dan rujan - 0744.346.420; drujan1@gmail.com;
consultant SECTOR 4: viorica stefu – 0724.507.447; famstefu@yahoo.com;
consultant SECTOR 5: ANDREI GHEORGHE - 0722.422.684, michelefilip@yahoo.com, sector 5
MEDIATOR - marta Şeicaru jenicĂ - 0723.229.591. marta.jenica@yahoo.com;
expERT contABIL - gabriela bratu - bratugabriela61@yahoo.com;
AVOCAT - ALEXANDRU TIU - alexandru_tiu@yahoo.com; 0744.422.580
Consultant audit energetic - CONSTANTIN PETRIU 0722.507.373;
Consultant asigurari – ana furtuna - office@baldor.ro;

ACTIUNi REALIZATe cu sprijinul: veolia energie romania sa, Elsaco, ista romania, ELMAS BRASOV, radet bucuresti, ENVIRON – SNRB. partener media: RADIO ROMANIA ACTUALITATI – BUCURESTI FM 98,3; arena CONSTRUCTIILOR.

MEMBRII / COLABORATORI
Liga Asociatiilor de Proprietari habitat, Uniunea Locala a Asociatiilor Locative Arad (ULALA), Uniunea Judeteana a Asociatiilor de proprietari arges, LIGA asociatiilor de proprietari campulung muscel, Liga Judeteana a Asociatiilor de Proprietari Bacau, Asociatia de Proprietari Fagului oradea, Federatia Asociatiilor de Proprietari Botosani, Uniunea Asociatiilor de Proprietari Braila, Asociatia Proprietarilor de Locuinte si a Operatorilor de Servicii din Mun. Brasov, Liga Asociatiilor de Proprietari ialomita, Uniunea Asociatiilor de Proprietari din Buzau, Uniunea Municipala a Asociatiilor de Locatari si Proprietari resita, Federatia asociatiilor de Proprietari Cluj Napoca, Federatia Asociatiilor de Proprietari Dej, Federatia Asociatiilor de Proprietari Mangalia, Federatia Asociatiilor de Proprietari Navodari, Uniunea Asociatiilor de Proprietari Constanta, Uniunea Asociatiilor de Proprietari Medgidia, Uniunea Judeteana a Asociatiilor de Locatari si Proprietari Dolj, Grupul de Integrare a Asociatiilor de Proprietari galati, Asociatia de Proprietari Mihai Eminescu borsec, Uniunea Asociatiilor de proprietari Deva, Asociatia Grupul Asociatiilor de Proprietari Iasi, Uniunea asociatiilor de proprietari si Locatari din Mun. Piatra Neamt, Uniunea Judeteana Olt a Asociatiilor de proprietari si Chiriasi, ALIANTA Asociatiilor de Proprietari Prahova, Liga Asociatiilor de Proprietari Negresti Oas, Liga Asociatiilor de Proprietari Tirgu Mures, Liga Asociatiilor de Proprietari Turnu Magurele, Federatia Asociatiilor de Proprietari Lugoj, Federatia Asociatiilor de Locatari Timisoara, Uniunea Judeteana a Asociatiilor de Proprietari Rimnicu Vilcea, Asociatia de Proprietari R 64 Oltenita, Asociatia Romana pentru Locuinte