vineri, 4 septembrie 2020

Dezbaterea online: Problemele Capitalei! Cauze, solutii, puncte de vedere ale reprezentantilor asociatiilor de proprietari.

COMUNICAT

Joi, 03.09.2020, Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat a organizat dezbaterea online: Problemele Capitalei! Cauze, solutii, puncte de vedere ale reprezentantilor asociatiilor de proprietari.

 Au participat, pe langa membrii si reprezentantii asociatiilor de proprietari, doamna senator Silvia Monica Dinica, domnul consilier general Catalin Deaconescu, domnul Radu Corneliu Dumitrescu – reprezentantul Ligii Habitat in consiliu consultativ al A.N.R.S.C, domnul Vlad Voiculescu si subsemanutul, Mihai Mereuta presedinte al Ligii Habitat si a Asociatiei Romane pentru Locuinte Casa Plus.

 Printre temele discutate:

1.Proiectele de legi pentru modificarea LEGII 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor

o   PL-x 53 2020 Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii 196 2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor

Initiatori Botez Mihai-Cătălin, Bulai Iulian, Iurişniţi Cristina-Ionela, Prună Cristina-Mădălina, 

Rădulescu Dan-Răzvan, Rodeanu Bogdan-Ionel, Zainea Cornel, Alexandrescu Vlad - Tudor, Coliban Allen, Dinică Silvia Monica, Dircă George -Edward, Fălcoi Nicu, Ghica Cristian, Goţiu Remus Mihai, Mihail Radu -Mihai, Wiener Adrian USR, Covaciu Severica-Rodica - NEAFILIATI).

o   PL-x nr. 565 2019 Proiect de Lege pentru modificarea Legii 196 2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor (initiat de catre domnul Matei Dobrovie - PNL).

o   PL-x nr. 64/2020 Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor – Initiatori - Căprar Dorel-Gheorghe, Todor Adrian, PSD

Toti participantii au reafirmat solicitarea de a modifica substantial si de urgenta Legea 196/2018;

2.Renuntarea la obsesia schimbarii bordurilor si a investitiilor inutile in amenajari peisagistice, trotuare paralele, dale, pavele...

3.Colaborarea reprezentatilor asociatiilor de proprietari cu administratia publica locala. Este necesar un regulament unitar la nivelul intregului Bucuresti.

4.Colaborarea cu Politia Nationala si Locala si completarea cartilor de imobile. Sunt probleme deosebite in blocurile in care exista o fluctuatie mare a chiriasilor sau unde se afla apartamente in regim hotelier.

5.Gestionarea locurilor de parcare si a spatiilor verzi din jurul blocurilor de catre asociatiile de proprietari. Constructia de parcari supraetajate in cartier cu implicarea proprietarilor de autovehicule. Dungile pe asfalt nu inseamna ca au fost create locuri de parcare.

6.Respectarea principiului “o cladire, un sistem de incalzire” si a zonelor unitare de consum. Reabilitarea sistemului centralizat de incalzire.

7.Traficul in Bucuresti si finalizarea centurii.

8. Salubrizarea si colectarea separata a deseurilor. Este necesara o abordare unitara la nivelul intregului Bucuresti.

9. Desfiintarea companilor municipale declarate ilegale de instanta.

10. Situatia contractului cu Apa Nova Bucuresti.

11. Salubrizarea, colectarea separata a deseurilor, poluarea si calitatea aerului.

12. Reabilitarea termica, contorizare / repartizare individuala, inlocuirea ascensoarelor.

Avand in vedere varietatea si numarul problemelor semnalate, in mai putin de doua ore de intalnire, nu putem trage decat urmatoarea concluzie: schimbarea actualelor politici publice este esentiala pentru a opri catastrofa in care se afunda Capitala Romaniei.

 Nu este în firea bucureștenilor să accepte la infinit problemele semnalate!

Mihai Mereuta

Presedinte

 

LIGA asociaŢiilor de Proprietari

HABITAt

AsociaŢia RomÂnĂ pentru LocuinŢe

CASA PLUS

 

 

MIHAI MEREUŢĂ - 0744.751.416; mihai.mereuta@habitaturban.ro; președinte  Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat, Asociația Română pentru Locuințe Casa Plus,