miercuri, 2 august 2017

Majorarea CAS si CASS o decizie luata fara a vedea ce efecte vor fi la asociatiile de proprietari

·        Majorarea CAS si CASS o decizie luata fara a vedea ce efecte vor fi la asociatiile de proprietari.
·        Ordonanta de urgenta nr.4/2017 a fost adoptata fara a fi respectata obligatia de a fi pusa in dezbatere publica minim 10 zile.
·        Aceasta ordonanta va duce la disponibilizari in cadrul asociatiilor de proprietari si la cheltuieli nejustificate care se vor reflecta in cotele de intretinere platite de catre proprietari.
·        Nu este normal ca sa fie sanctionati toti angajatorii doar pentru ca unii utilizeaza munca nedeclarata.
·        Toata munca depusa pentru a educa/informa asociatiilor de proprietari cu privire la utilizarea contractelor de munca (chiar si cu timp partial, de exemplu pentru personalul care asigura curatenia de 2 ori pe saptamana cate 2 ore) a fost in zadar in clipa in care prin suprataxare statul ii impinge pe contribuabili la neconformare generala.
·        Aceasta ordonanta este neconstitutionala si trebuie abrogata urgent!
·        Ordonanta afecteaza puternic functionarea asociatiilor de proprietari. Am respins ideea cand a fost doar zvon si o respingem si acum cand este publicata in Monitorul Oficial.
·        Cand asemenea suprataxari aberante sunt numite ”Masuri pentru asigurarea dreptului la pensie si la sanatatea medicala” nu este alta solutie decat demisia initiatorilor.


IULIE 2017 (LEI)
AUGUST 2017 (LEI)
NET
100
100
CONTRIBUTII ANGAJAT
43
43
CONTRIBUTII ANGAJATOR
32
306
TOTAL CHELTUIELI SALARIALE
175
449
+274 LEI

NOTA- Si daca ne ganditi la o asociatie mica, de doar 10 apartamente, atunci vedem cum statul scoate din buzunarul fiecarui propietari inca 27 de lei!
In ce logica se poate incadra ideea ca la 100 de lei platiti mai dai 349 lei la stat?

Ne puteti comunica raspunsurile la: mihai.mereuta@habitaturban.ro (de preferat), sau fax 021.341.30.62, sau Adresa corespondenta: OP 49, CP 21 Sector 2 Bucuresti.
Mihai Mereuta
Presedinte
LIGA asociaŢiilor de Proprietari
HABITAt
AsociaŢia RomÂnĂ pentru LocuinŢe
CASA PLUS

adresa corespondenŢĂ: OP 49, CP 21 Sector 2 Bucuresti. www.habitaturban.ro, www.regenerareurbana.ro, www.casa-plus.ro; http://urban-plus-ro.blogspot.ro/
MIHAI MEREUŢĂ - 0744.751.416; mihai.mereuta@habitaturban.ro; presedinte  Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat, Asociatia Romana pentru Locuinte Casa Plus
director: daniela FLORINA huŢan - 0743.627.705; dana.hutan@habitaturban.ro;
consultant servicii publice: radu corneliu dumitrescu – conctranspresp@yahoo.com;
consultant SECTOR 1: FLORENTIN DOGARU - 0723.703.539, norudogaru@yahoo.com;
Consultant sector 2: gabriela bratu - bratugabriela61@yahoo.com;
consultant SECTOR 3: Dan rujan - 0744.346.420; drujan1@gmail.com;
consultant SECTOR 4: viorica stefu – 0724.507.447; famstefu@yahoo.com;
consultant SECTOR 5: ANDREI GHEORGHE - 0722.429.684, michelefilip@yahoo.com;
consultant SECTOR 6: MIRCEA IOAN POPESCU – 0765.785.866, mircea.ioanpopescu@gmail.com;
RESPONSABIL FORMARE PROFESIONALA: tatiana ecaterina musteaŢĂ - 0743.627.705; tatiana.musteata@habitaturban.ro;
MEDIATOR - marta Şeicaru jenicĂ - 0723.229.591. marta.jenica@yahoo.com;
expERT contABIL - gabriela bratu - bratugabriela61@yahoo.com;
AVOCAT - ALEXANDRU TIU - alexandru_tiu@yahoo.com; 0744.422.580
Consultant audit energetic - CONSTANTIN PETRIU 0722.507.373;
Consultant asigurari – ana furtuna - office@baldor.ro;

ACTIUNi REALIZATe cu sprijinul: Elsaco, ista romania, SNRB, radet bucuresti. partener media: RADIO ROMANIA ACTUALITATI – BUCURESTI FM 98,3; arena CONSTRUCTIILOR.


h_2
h_3
h_6
CASA PLUS-
LIGA HABITAT
h_6
h_7
MEMBRII / COLABORATORI
Liga Asociatiilor de Proprietari habitat, Uniunea Locala a Asociatiilor Locative Arad (ULALA), Uniunea Judeteana a Asociatiilor de proprietari arges, LIGA asociatiilor de proprietari campulung muscel, Liga Judeteana a Asociatiilor de Proprietari Bacau, Asociatia de Proprietari Fagului oradea, Federatia Asociatiilor de Proprietari Botosani, Uniunea Asociatiilor de Proprietari Braila, Asociatia Proprietarilor de Locuinte si a Operatorilor de Servicii din Mun. Brasov, Liga Asociatiilor de Proprietari ialomita, Uniunea Asociatiilor de Proprietari din Buzau, Uniunea Municipala a Asociatiilor de Locatari si Proprietari resita, Federatia asociatiilor de Proprietari Cluj Napoca, Federatia Asociatiilor de Proprietari Dej, Federatia Asociatiilor de Proprietari Mangalia, Federatia Asociatiilor de Proprietari Navodari, Uniunea Asociatiilor de Proprietari Constanta, Uniunea Asociatiilor de Proprietari Medgidia, Uniunea Judeteana a Asociatiilor de Locatari si Proprietari Dolj, Grupul de Integrare a Asociatiilor de Proprietari galati, Asociatia de Proprietari Mihai Eminescu borsec, Uniunea Asociatiilor de proprietari Deva, Asociatia Grupul Asociatiilor de Proprietari Iasi, Uniunea asociatiilor de proprietari si Locatari din Mun. Piatra Neamt, Uniunea Judeteana Olt a Asociatiilor de proprietari si Chiriasi, ALIANTA Asociatiilor de Proprietari Prahova, Liga Asociatiilor de Proprietari Negresti Oas, Liga Asociatiilor de Proprietari Tirgu Mures, Liga Asociatiilor de Proprietari Turnu Magurele, Federatia Asociatiilor de Proprietari Lugoj, Federatia Asociatiilor de Locatari Timisoara, Uniunea Judeteana a Asociatiilor de Proprietari Rimnicu Vilcea, Asociatia de Proprietari R 64 Oltenita, Asociatia Romana pentru Locuinte - CASA PLUS